J. B. | 31. 10. 2022, 16:24

Želela je biti predsednica Slovenije, zdaj je zapustila državo: Marta Kos ima novo službo, poglejte, kje

Bobo

Nesojena predsedniška kandidatka ni dolgo objokovala neuspeh na političnem odru. Lotila se je novega poslovnega izziva, ki ga je našla daleč stran od doma.

Bila je med prvimi, ki so napovedali bitko za predsedniški stolček, toda Marta Kos je na koncu ostala le nesojena kandidatka. Iz bitke je kar sama izstopila, in to že precej pred prvim krogom volitev. Kosova je tedaj hkrati odstopila tudi kot podpredsednica stranke Gibanje Svoboda.

Po krajšem počitku se je zdaj lotila novega izziva, ki pa ga ni našla v Sloveniji, marveč na tujem. Kosova bo poslovno kariero nadaljevala v Bruslju, kjer bo delala za belgijsko izpostavo švedskega podjetja Kreab. Slednje sodi med vodilne družbe na svetu za strateško komuniciranje. 

Kosova, ki že premore izkušnje z delom na tujem, saj je včasih delovala v Nemčiji in tudi v Švici, se je pridružila podjetju, ki je bilo ustanovljeno že leta 1970. Sprva je delovalo na Švedskem, skozi desetletja pa se je razširilo po vsem svetu. Izpostavo v Bruslju, v kateri bo delovala Kosova, je Kreab odprl leta 1992.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.