27. 10. 2023, 14:25 | Vir: STA

V Železnikih voda zalila podjetje: stekla je evakuacija (VIDEO)

Facebook/Marko Gasser/Posnetek zaslona

V Železnikih je poleg cest zalitih tudi nekaj objektov. Voda pa je prav tako obkrožila objekt podjetja v Selcih, zaradi česar so začasno iz prostorov evakuirali zaposlene.

Medtem ko je noč na Gorenjskem minila relativno mirno, pa so obilne padavine zlasti na območju Sorice in Podbrda povzročile precej težav ne le na primorski, temveč tudi na gorenjski strani. V Selški dolini je na več mestih prestopila bregove Selška Sora, poplavilo je tudi več mostov in cest, tako proti Zalemu Logu pod Sušo kot proti Smolevi, pa tudi v soteski proti Škofji Loki.

Stekla evakuacija podjetja

Kot je za STA povedal poveljnik občinskega gasilskega poveljstva Matjaž Podrekar, je poleg cest zalitih tudi nekaj objektov, zlasti kleti. Voda je obkrožila tudi objekt podjetja Lotrič Meroslovje v Selcih, kjer sicer večje nevarnosti ni bilo, so pa vseeno začasno iz prostorov evakuirali zaposlene. Po dosedanjih podatkih so meteorna voda in hudourniki ogrožali ali zalili šest objektov. Sedaj se stanje že umirja, saj nivo vode upada.

Gasilci imajo precej dela s prečrpavanjem vode tudi na območju Bohinja, zlasti Bohinjske Bistrice. Kot je za STA povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Bohinjska Bistrica Silvo Režek, je bregove prestopilo več potokov, ki jih gasilci poskušajo spraviti nazaj v struge. Meteorna voda je ogrožala in zalila šest objektov. Težave imajo tudi s fekalno kanalizacijo.

Vendar pa, kot je poudaril Režek, razmere niso tako hude kot v sosednji Baški grapi. Ekipa bohinjskih gasilcev se bo tako poskušala čez hribe prebiti na primorsko stran. "Videli bomo, kaj lahko naredimo, verjetno pa je na tistem območju ogromno plazov," se boji Režek.

Kar nekaj težav je neurje povzročilo sicer tudi v Zgornji Bohinjski dolini, kjer je bil problematičen predvsem veter, ki je odkrival strehe, zlasti v Srednji vasi. Poročajo o tem, da je veter odkril streho na sedmih objektih, posredovali pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Srednja vas v Bohinju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord