Uredništvo | 26. 12. 2023, 10:52

Ozadje tragične železniške nesreče blizu Postojne: družina ostala brez očeta in brez dedka, kako bodo poplačali kredite?

Valter Leban/Bobo

Nedavna tragična železniška nesreča v bližini Postojne je eni družini vzela tako očeta kot dedka ...

Le nekaj dni pred božičem se je pri Postojni zgodila grozljiva nesreča: vlak je zbil šest delavcev, ki so na tirih opravljali vzdrževalna dela. Dve osebi sta umrli, dve pa sta se huje poškodovali.

Po poročanju Slovenskih novic sta v nesreči umrla 59-letni Novo Ilić in 43-letni Borislav Bogdanić, ki sta bila v sorodstvenem razmerju, mlajši delavec je bil namreč poročen s hčerjo starejšega.

Oče je za seboj tako pustil dva žalujoča otroka in soprogo, ki je ostala tudi brez svojega očeta. Užaloščeni materi in hčerki so se zato na pomoč odločiti priskočiti v društvu Palčica Pomagalčica, kjer bodo zbirali sredstva za otroka, ki sta pod vlakom izgubila očeta in dedka.

Na svojem Facebook profilu so sporočili, da je mamica ostala sama s krediti, ki jih bo treba odplačati tudi brez očeta.

"Začutili smo, da nas potrebujejo in vse vas prosimo za male prispevke. V vrvežu nakupovanj morda napišemo nekomu toplo misel s pripisom poklanjam ti drugačno darilo ... Naj se v njihovih srcih prižge iskrica upanja, ki pravi, mi smo z vami. Očeta, moža, dedka žal ne moremo vrniti, živela bosta v njihovih srcih, spominih, dejanjih," so zapisali v društvu, kjer bodo finančna sredstva za prizadeto družino, ki jih je mogoče nakazati na njihov TRR, zbirali do konca januarja.

Tako želijo mami in otrokoma vsaj malo olajšati prihajajoče boleče dni, ki so ovite v tančico novih skrbi in bolečine.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol