20. 4. 2024, 11:47 | Vir: STA

Želite nov tatu? Zdaj je pravi čas, v Ljubljani lahko spoznate vse umetnike na kupu

Bobo

V Ljubljani poteka ta vikend že 14. druženje umetnikov tetoviranja.

V Železniškem muzeju Slovenskih železnic v Ljubljani se bo danes in v nedeljo odvijala 14. mednarodna tattoo konvencija Tattoo Expo Slovenija. Gre za prireditev na kateri umetniki tetoviranja iz različnih držav predstavijo svoje delo. Na konvencijo so tokrat prijavljeni umetniki iz več kot 60 tattoo studijev, so sporočili organizatorji.

Obiskovalci se bodo na konferenci lahko tetovirali, lahko pa se bodo s tetoverji dogovorili za kasnejše termine. Na konvencijo so prijavljeni mojstri in mojstrice tetoviranja/pirsanja iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije, Hrvaške, Črne Gore, Filipinov, Avstrije in Italije.

Slovenija premore kar nekaj svetovno uveljavljenih tetoverjev. Eden izmed njih, Dejan Marič iz Beltincev, je dobitnik ene najprestižnejših nagrad na svetu - Best of the Show leta 2015 na največji svetovni konvenciji v ameriškem Las Vegasu bo po navedbi organizatorjev bo danes na konferenci tetoviral glasbenika Challeta Salleta.

Kot so zapisali organizatorji, so za dogodek izbrali zanimivo lokacijo, z retro pridihom, ki bo zanimiva tako za umetnike tetoviranja, razstavljalce in predvsem za obiskovalce.

Glavni namen konvencije je medsebojno druženje tako tetoverjev kot obiskovalcev. V nedeljo bo tudi letos potekalo tekmovanje za najboljšega tetoverja konvencije.