11. 6. 2022, 06:00 | Vir: STA

Želite živeti na Bledu? Na voljo je 60 stanovanj

Profimedia

Najemnina za stanovanja znaša od 294 do 560 evrov mesečno, rok za oddajo prijave pa je 11. julij. 

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki je v lasti Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, je objavil razpis za najem 60 oskrbovanih stanovanj na Bledu.

Kako do stanovanja? 

Stanovanja so namenjena osebam, starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Rok za oddajo prijave je 11. julij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝘓𝘈𝘒𝘌 𝘉𝘓𝘌𝘋, 𝘚𝑳𝑶𝑽𝑬𝘕𝘐𝘈 🇸🇮 (@bledlake)

Oskrbovana stanovanja so v dveh objektih na Ulici Jule Vovk Molnar. Na voljo je sedem stanovanj s površino med 39 in 41 kvadratnih metrov, 49 stanovanj s površino med 47 in 58 kvadratnih metrov ter štiri stanovanja z 69 kvadratnimi metri površine.

Najemnina za stanovanja znaša od 294 do 560 evrov mesečno, poleg najemnine se plačujejo obratovalni in drugi stroški.

Pogodba za nedoločen čas

Stanovanja so zgrajena tako, da omogočajo bivanje tudi gibalno oviranim osebam (dvigalo, širši prehodi, prilagojena oprema). Vsako stanovanje ima kopalnico, ložo, shrambo in zeliščno gredo v parku. Kuhinja in kopalnica sta opremljeni.

V vsakem objektu so opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev, kolesarnica in pralnica. Skupaj je 50 parkirnih mest, pri čemer jih je 10 namenjenih invalidom. V garaži pod objektoma je 35 parkirnih mest, preostalih 15 pa je pred objektoma. Objekta spadata v energijski razred A1. Stanovalci bodo imeli možnost uporabe klica v sili 24 ur na dan.

Najemno pogodbo s stanovalci bodo sklenili za nedoločen čas, oskrbovana stanovanja pa bodo vseljiva predvidoma oktobra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord