J. B. | 17. 2. 2023, 08:23

Zgrožena ministrica opisala trenutke groze: "Proti meni leteli goreči predmeti, skušali so me utišati" (gasilci ji odgovarjajo)

Luka Dakskobler /BOBO

V četrtek je bilo na ljubljanskih ulicah še kako napeto, nič drugače ni bilo zvečer v televizijskem studiu.

V četrtek so ulice v Ljubljani zasedli nezadovoljni poklicni gasilci, ki od države zahtevajo odpravo krivičnih plačnih nesorazmerij in pošteno vrednotenje svojega dela.

Luka Dakskobler /BOBO

Na protestnem shodu je bilo sila napeto, gasilci so v središču slovenske prestolnice uporabljali pirotehnična sredstva, zanetili ogenj in med drugim glasno izžvižgali Sanjo Ajanović Hovnik, ministrico za javno upravo.

Ministrica je zvečer gostovala v studiu 24ur in izrazila svoje nezadovoljstvo nad obnašanjem gasilcev.

"Poslušati sem morala navijaštvo, hujskanje, zavajanje, skušali so me utišati," je poudarila Ajanović Hovnikova in dodala: "Ko je prišel čas, da se odzovem, so proti meni leteli goreči predmeti, in ker sem bila ogrožena, me je policija umaknila, saj so menili, da je zame postalo prenevarno."

Besede, ki so spodbudile še več nezadovoljstva

V studiu POP TV je ministrici odgovoril David Švarc, predsednik sindikata poklicnih gasilcev. "Povedal sem ji, da sredi shoda ne more dobiti besede, da tokrat govorijo gasilci, da pa bo besedo dobila na koncu. Vendar je to, kar je povedala, pri fantih spodbudilo še več nezadovoljstva," dejal Švarc in poudaril: "Z razpravo o načinu shoda se zdaj skuša preusmeriti pozornost od vsebin, zaradi katerih smo protestirali."

Žiga Živulović jr./BOBO

Švarc je hkrati zavrnil očitke, da so proti Ajanović Hovnikovi, ki so jo s protesta pospremili policisti, in ministru Marjanu Šarcu med drugim leteli različni predmeti. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol