D. D. | 6. 6. 2023, 08:25

Razkrito ozadje strelskega obračuna v Fužinah: ko je storilec prišel iz zapora, je od žrtev zahteval ...

Igor Kupljenik/Bobo

Na ljubljanskih Fužinah je moški umoril družbenika zastavljalnice in si pozneje sodil sam. Znani so prvi razlogi za krvavo dejanje.

Vzrok za včerajšnji strelski obračun, ko sta na terasi lokala Sombrero v ljubljanskem blokovskem naselju Fužine pod streli napadalca D. V. umrla R. V. in R. Č., naj bi bil povezan z denarjem, poroča Delo.

Napadalec naj bi bil po pričevanju poznavalcev stari znanec policije, v družbi pa poznan kot človek, ki se ga je bilo bolje izogibati. Umorjena sta bila po poročanju Dela nekoč družbenika v nekdanji zastavljalnici Rabella, ki je imela sedež le nekaj metrov stran od prizorišča zločina. Po pričevanju poznavalcev naj bi moška, stara 57 in 58 let, kljub zaprti zastavljalnici občasno še vedno ukvarjala s to dejavnostjo.

Igor Kupljenik /Bobo

Pred približno petimi oziroma šestimi leti naj bi k njima prišel tudi D. V. ter zastavil zlatnino, ki mu je menda pomenila veliko, v zameno pa naj bi dobil denar. Ob prihodu iz zapora (zakaj je bil zaprt, ni znano) je hotel nazaj svojo zastavljeno lastnino, vendar sta R. V. in R. Č. zahtevala več denarja, kot je bilo sprva dogovorjeno. Zato se je dvojni morilec več kot očitno odločil, da bo usodo vzel v svoje roke.

Igor Kupljenik/Bobo

Ko je napadalec pristopil k žrtvi, sta bila v tistem trenutku ravno gosta v lokalu. Pozneje naj bi se umaknili s terase na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ju ustrelil. Sicer oba le po enkrat, a so bile rane, ki jima ju je zadal, prehude. Po dogodku naj bi se usedel v avto in odpeljal v smeri Polja. Pri sebi naj bi imel orožje, menda celo ročno bombo. Avtomobil naj bi na območju Polja ustavil, izstopil iz njega ter si sodil sam. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol