Uredništvo | 10. 9. 2023, 20:27

Znana radijska voditeljica strta ob smrti Robija Erjavca: "Hvala ti za vse, srce zlato. Najrajši te imam ..."

POP TV

Slovenijo je pretresla novica o mnogo prezgodnji smrti priljubljenega voditelja.

Novica o smrti priljubljenega televizijskega in radijskega voditelja Robija Erjavca je pretresla Slovenijo, še zlasti pa - jasno - njegove najbližje in sodelavce. Prav odziv slednjih priča, kako priljubljen je bil dobrovoljni vremenoslovec, ki se je mnogo prezgodaj poslovil v 53. letu starosti. Zanj je bil, tako kot v petek za Saša Hribarja, usoden infarkt.

"Bil si glasen, nasmejan, strasten do dela, predan naravi in ljudem. S sabo si nosil sonce, ne glede na vreme. Vreme od danes dalje ne bo nikoli več enako. Ne na naši televiziji ne v naših srcih. Otopeli, šokirani, prazni. Vedno pa tvoji. Hvala, Robi, za vse," so zapisali na Facebook strani POP TV, voditeljca Jana Morelj je čustveno dodala: "Naš večni šaljivec in dobrovoljček. Koliko smeha, koliko energije ... Vedno pripravljen pomagat ... Dragi Robi, pustil si nas v šoku in brez besed. Tvoj gromki glas bo za vedno odmeval v maski, desku in po hodnikih ... Hvala ti za vse, srce zlato. Najrajši te imam ... Poljub za mavrico."

Erjačevi sodelavci s POP TV so se na Instagramu profilu 24ur podpisali pod prav tako čustven zapis: "Kako je to mogoče, kako si lahko kar odšel? Sončni dnevi ti niso bili najljubši, ker so se ti zdeli dolgočasno monotoni, tvoja ljubezen so bili sneg, dež, skupaj smo čakali koliko ga bo namedlo, snemal si upogibanje dreves v besu vetra in nam pošiljal posnetke ... In ne, ni te vzel tak viharen dan. Vzelo te je sonce. Tako prijetno, kot si bil ti. V redakcijo si vedno prinesel nagajivo razigranost, s tvojega obraza je vedno sijal nasmeh. Še posebej tiste dni, ko so v gozdu dišale gobe. Delil si nam nasvete, kako jih pripraviti, da se čim žlahtnejše topijo v ustih. Gurman si bil, poznal vsako dobro dolenjsko kuhinjo, z dušo in srcem predan svojim dolenjskim koncem. Ga ni bilo, da ga tam okoli Novega mesta in širše ti ne bi poznal - od tamle si nam prinesel najboljše jagode, od tehle pa domače piščančke ... Od ene mame do druge sodelavke so potovali v tvojem telefonu slastni kuharski recepti ... S kom si bomo zdaj dopisovali, ko bo spet snežilo ... Koliko ga je pri tebi, ker ga pri meni še nič ni ... Koga bomo klicali, ko se bo na Dolenjskem spet nekaj dogajalo ... Ti si vedno vedel vse. Ker si bil v srcih ljudi, ki so te imeli za svojega. Ne moremo se sprijazniti, da te jutri več ne bo v redakcijo in da ne bomo slišali tistega tvojega nalezljivega pozdrava: 'Daaaaan!' Jočemo. Mirno spi, vremenski šarlatan ... Kot si se klical sam."

Od Robija Erjavca so se poslovili tudi številni drugi. "Žal tragične novice v teh dneh prihajajo prepogosto. Dragi Robi, spominjala se te bom kot iskrivega, nasmejanega sodelavca in prijatelja vedrega značaja ter polnega energije. Zapustil si nas mnogo prekmalu. Iskreno sožalje družini in sodelavcem," je zapisala predsednica države in nekoč tudi sama TV-voditeljica Nataša Pirc Musar, ekipa Radia 1 je dodala: "V 53-letu starosti je umrl priljubljeni vremenar Robert Erjavec. Robi, pogrešali bomo tvoje vremenske napovedi in nalezljiv smeh."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol