R. K. | 31. 10. 2022, 13:56

Znana Slovenka razkrila svojo izkušnjo z nigerijskim princem: "V enem dnevu smo kot družina izgubili vse."

Facebook/Savina Atai

Ob zloglasni sekti 'hepi, hepi' na nič hudega sluteče Slovence prežijo tudi številni drugi organizirani prevaranti. Med žrtvami tovrstnih goljufij se je znašla tudi mati prepoznavne spletne vplivnice.

Na Facebooku se je oglasila znana Slovenka Savina Atai in delila svojo izkušnjo z organizacijami, ki, podobno kot zloglasna sekta 'hepi, hepi', iz svojih žrtev izžamejo velike količine denarja. Ljudje velikokrat ostanejo brez vsega, ujeti v primežu velikih dolgov. Razkrila je, da je bila ena od mnogih žrtev tudi njena mati, sama pa je bila vsemu temu priča že kot majhna deklica.

"Skoraj dva tedna sem se psihično pripravljala, da sem pogledala oddajo Preverjeno, ki govori o kriminalni sekti 'hepi, hepi'", je Savina Atai zapisala v svoji objavi. V nadaljevanju je opisala, kako je bila kot majhna deklica primorana sedeti v Kinu Šiška na razvpitih seansah kitajske zdravilke Aiping Wang. Wangova je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja sprožila val različnih zdravilcev in duhovnih učiteljev, ki so s poučevanjem svojih metod največkrat bogato služili.

Za udeležbo na množičnih seansah, ki so se odvijale tudi v ljubljanskem Kinu Šiška, je Aiping Wang po pisanju Dnevnika udeležencem računala 400 takratnih nemških mark. Udeležba na njenih seansah je bila množična, s tem pa je že v tistih časih vzbudila tudi precejšnjo pozornost javnosti. Njena mati je kasneje padla tudi v kremplje lažnega nigerijskega sklada in tja nakazala še zadnji denar, ki so ga imeli.

Že v mladosti morala delati, da so lahko plačali položnice

"V enem dnevu smo kot družina izgubil vse. Tudi stanovanje v katerem smo živeli, je odšlo v Nigerijo. Prav tako garsonjera, ki naj bi postala moja, ko bi šla študirat."

Zaradi tega je bilo njeno odraščanje težko, saj je mama ob vsaki položnici trepetala, kako jo bo plačala. Tudi sama je morala imeti ob šoli in skrbi za dva bratca še dodatno službo, da je lahko pomagala pri plačevanju položnic. Kot je dejala, mati še po vseh teh letih ni prišla na zeleno vejo. Ob tem je razkrila še, da je v podobne kremplje padla tudi sestra njene prijateljice, ki je vse svoje premoženje poslala "ovdovelemu zdravniku v Egipt."

V svoji objavi je med drugim opozorila, da so ljudje iz sekte 'hepi, hepi' "natrenirani tako, da gredo ‘po nove žrtve’ tja, kjer se nahaja veliko ljudi. Taka mesta so tudi številne Facebook skupine, kjer se družijo ženske." Ob tem je dejala, da je sama na tovrstne poskuse še posebej pozorna.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol