29. 4. 2022, 21:11

Znano je: gre Mesec v pogajanja z Golobovo vlado?

Profimedia

Pred volitvami je Luka Mesec napovedoval, da želijo v stranki izboljšati svoj rezultat, kar pa se ni zgodilo. Je svet izglasoval njegov odstop?

Svet stranke Levice ni izglasoval ponujenega odstopa koordinatorja Luke Mesca. Ta je odstop ponudil po slabšem volilnem rezultatu, ko je stranko podprlo le 4,39 odstotka volivcev. Svet stranke je vodstvu podelil tudi mandat za pogajanja za vstop v vlado Roberta Goloba.

Bolj radikalni del stranke, ki mu pripada tudi poslanec Miha Kordiš naj bi sicer vodstvu stranke očital, da se je premaknila preveč na sredino in da je premalo prisotna na terenu.

Glede na statut stranke izvršni odbor sicer sestavlja 12 članov, med drugim koordinator stranke in njegov namestnik oz. namestnica, generalni sekretar stranke, vodja poslanske skupine in sekretar poslanske skupine.

Mesec se je sicer po volitvah že slišal z zmagovalcem volitve in predsednikom Gibanja Svobode Robertom Golobom. Izmenjala sta si čestitke, Golob pa je v pogovoru dejal, da nima večjih zadržkov do tega, da pogajanje s stranko začne po odločitvi sveta stranke, je pred dnevi dejal vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec. Golob je sicer napovedal, da do koalicijo poskušal sestaviti s strankama SD in Levica.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel