R. K. | 30. 3. 2023, 09:40

Znesek, ki so ga zbrali za Pahorjevo katrco, poletel v nebo: "Iskrena, iskrena hvala vsem in vsakomur posebej"

Borut Živulovič/Žiga Živulovič/Bobo/fotomontaža

Dva dni pred koncem zbiranja dobrodelnih sredstev za bolne otroke se je ponovno oglasil Borut Pahor in oznanil astronomski znesek, ki ga je zbralo njegovo nekdanje vozilo.

Katrca, ki je bila nekoč v lasti nekdanjega slovenskega predsednika, zdaj pa družina Fratar z njeno pomočjo zbira sredstva za dobrodelne namene, je dosegla nov pomemben mejnik. Zbrali so že več kot 209.029 evrov, je na Facebooku sporočil Pahor. "Katra v akciji še danes in jutri. Bodimo delček velikega spektakla," je zaključil in spomnil, da bodo sredstva zbirali le še do petka, 31. marca. V torek, 4. aprila, bo potekal organiziran dogodek, na katerem bo postal znan nov lastnik avtomobila.

Dve dobrodelni dražbi

Pahorjevo nekdanje vozilo je bilo za rekordni znesek prodano že na dražbi, ki jo je organiziral nekdanji predsednik. Na njej ga je za kar 60.000 evrov kupila koroška družina Fratar, njeni člani pa so se kmalu zatem odločili, da bodo dobrodelno dražbo organizirali tudi sami. Začeli so zbirati sredstva in turnejo po Sloveniji, med vsemi, ki so se odločili darovati, pa bo nekdanji slovenski predsednik 4. aprila izžrebal novega lastnika ikoničnega avtomobila.  

Oglasila se je tudi družina Fratar

Najbolj znan slovenski starodobnik je do zdaj že večkrat podrl lastni rekord in ostaja najdražje prodana katrca v zgodovini. Sredstva, zbrana na obeh dražbah, bodo darovali Bolnišnici Slovenj Gradec, Junakom 3. nadstropja in Inštitutu Zlata pentljica. Nov mejnik so na Facebooku oznanili tudi člani družine Fratar, ki so navedli, da je katra 206.029.85 evra zbrala med 1. 3. in 29. 3. 2023. "Iskrena, iskrena hvala vsem in vsakomur posebej!" so zaključili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord