27. 6. 2022, 21:20

Zoran Janković o incidentu med mestnim redarjem in kolesarjem: "V 20 letih je to prva pritožba."

STA

Župan Ljubljane je komentiral incident, ki ga je posnel zgroženi stanovalec v Šiški.

Pred dnevi se je v prestolnici zgodil incident, v katerega sta bila vpletena mestni redar in kolesar, dogodek pa je zgroženi stanovalec tudi posnel. Na posnetku je videti, kako redar na tla zbije kolesarja, nato pa ga skupaj s kolegi vklenejo. Na koncu je na kraj dogodka prišla tudi policija.

Incident se je zgodil v Šiški v Ljubljani, kjer je po poročanju portala N1 mestni redar vodil postopek, ko je mimo pripeljal kolesar, ki mu je nekaj govoril, zaradi česar ga je redar prijel za ramena, ga zvlekel s kolesa in podrl na tla. Na tleh ga je skupaj s še dvema kolegoma vklenil.

Janković incident obžaluje, a stoji za svojo ekipo

Zdaj se je odzval tudi župan Zoran janković, ki incident obžaluje, a dodaja, da je "delati nemir, žaliti redarja, absolutno nesprejemljivo," poroča 24ur.com.

"Bi pa rekel, da stojim za redarjem, kajti v 20 letih je to prva pritožba. Naši redarji imajo primerno izobrazbo, tam je bila tudi policija, zato stojim za svojo ekipo," pravi župan, ki hkrati poziva občane, naj redarjev ne ovirajo pri delu. Bodo pa dogodek v Šiški preiskali.  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol