31. 5. 2021, 11:20 | Vir: STA

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils poskrbela za nov vrtoglav in vratolomen podvig

Vita Orehek

Tokrat se je preizkusila v skokih z višine na ogromno kopico sena. Za kuliso podviga z imenom "skok v neznano" je poskrbel Grad Snežnik. Kratki posnetki s snemanja so na TikToku poželi že več kot 20 milijonov ogledov, so sporočili.

Za iztočnico novega podviga so si "leteči vragi" sposodili prizor iz računalniške igrice Morilčeva vera (ang. Assassin's Creed), ki ga ponazarja tako imenovani skok v neznano.

Gre za trik, pri katerem liki iz igre skočijo z vrtoglave višine na mehko podlago. Akrobati Dunking Devils so se manever odločili prenesti v resnično življenje. V sklopu svoje video-serije so se odpravili na grad Snežnik.

Najprej so skakali z obzidja, nato pa s ploščadi, ki jo je v zrak dvignil žerjav, ter se z višine 17 metrov pognali v zrak. Na tleh jih nista čakala pristajalna blazina ali bazen z vodo, temveč zgolj kup sena, ki je uspešno opravil nalogo in ublažil pristanek ter preprečil poškodbe.

Vita Orehek

Za mehko pristajalno podlago so pod obzidje nasuli štiri tone sena. Pred snemanjem so pozorno spremljali vremensko napoved, saj bi dež in mokro seno onemogočila uspešno izvedbo trika. Posnetke skokov so objavili tudi na svojem kanalu YouTube.

Član ekipe Dunking Devils in akrobat DD Squad Matevž Pogačar je opisal dogajanje: "Imeli smo kar nekaj dela s pripravo. Seno smo morali razrahljati in naložiti dovolj visoko, da je bil pristanek varen. Ker se je seno po vsakem pristanku zbilo, smo morali postopek ponoviti pred vsakim skokom, saj smo le tako lahko zagotovili dovolj varnosti. Skakanja smo se lotili postopoma - začeli smo pri štirih metrih in se nato pomikali višje, dokler nismo prišli do 17 metrov. Skok s te višine je bil kar strašljiv, predvsem zaradi žerjava, ki se je neprestano zibal. Kljub ogromnemu kupu sena je bila cona pristanka zelo ozka, zato je bilo treba skok izvesti zelo natančno."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.