23. 9. 2018, 12:02 | Vir: STA

Slovenska finalistka za regijsko nagrado za poslovne ženske Veuve Clicquot je Irena Fonda

profimedia

Za regijsko nagrado za poslovne ženske Veuve Clicquot Business Woman Award se bo iz Slovenije potegovala direktorica ribogojnice Fonda Irena Fonda. Tako se je odločila strokovna komisija, ki se je za Fondovo med drugim odločila zaradi njenega znanja, inovativnosti, pionirskega pristopa, razvoja in soustvarjanja poslovne zgodbe.

Strokovno komisijo, ki je izbirala slovensko finalistko, je vodila Urška Šefman Sojer, ki je lani kot prva Slovenka osvojila omenjeno regijsko nagrado. Kot so sporočili organizatorji, je strokovna komisija sicer izbirala med Fondovo ter ustanoviteljico Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Heleno Cvikl in ustanoviteljico in direktorico Špas teatra Urško Alič.

Fondova se bo tako 29. novembra z nominirankami iz Hrvaške, Srbije in Črne gore pomerila za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Fondova po pojasnilih komisije s svojim znanjem, inovativnostjo, pionirskim pristopom, ponosom, navdušenjem in odločnostjo vodi, razvija in soustvarja navdihujočo poslovno zgodbo. Njeno vodilo je vzgojiti najboljše gojene brancine na svetu, pri tem pa sledi najvišjim standardom dobre poslovne prakse in odgovornega poslovanja.

Irena Fonda je molekularna biologinja - doktorica znanosti s področja molekularne biologije v onkologiji - in prejemnica številnih priznanj za študijske dosežke. Zaradi očetovega in bratovega vpliva se je že zgodaj močno navezala na morje in se pridružila družinskemu podjetju, ribogojnici Fonda, ki jo je kot direktorica razvila v široko prepoznavno znamko, so zapisali.

Veuve Clicquot, prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu. Nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Podeljujejo jo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi.

Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oz. Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

Novo na Metroplay: Pri pop petju lahko gre več 'narobe' kot pa pri zboru | Ana Praznik in Urška Bernik