26. 8. 2018, 09:02 | Vir: STA

Slovenske strokovnjake s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije vabijo v Estonijo

profimedia

Estonija je v sodelovanju z vodilnimi družbami s področja informacijsko.komunikacijske tehnologije (IKT) sprožila zaposlovalno kampanjo, s katero želijo v Sloveniji poiskati strokovnjake, ki bi se lahko potegovali za vodilne položaje v mednarodno priznanih podjetjih. Izbrani kandidati bodo odpotovali na obisk v Estonijo, kjer bodo lahko opravili tudi karierne razgovore.

V kampanji z imenom Career Hunt (lov na kariero) med drugim sodelujejo Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff in Swedbank. Njen namen je strokovnjakom omogočiti, da pred sprejemom odločitve o zaposlitvi v tujini spoznajo državo in možnosti, ki jih ponuja. Estonija velja za eno najuspešnejših držav na svetu na področju razvoja informacijskih tehnologij, so sporočili izvajalci kampanje.

Izbrani kandidati bodo odpotovali na petdnevni obisk v Estonijo z brezplačnimi leti in nastanitvijo. Srečali se bodo s predstavniki IKT podjetij, obiskali Natov center za obrambo pred kibernetskimi napadi, največji festival robotike na svetu Robotex in ob tem dobili tudi priložnost, da se udeležijo kariernih razgovorov.

Prijave so možne do 23. septembra prek spletne strani kampanje.

Estonija, ki ima hitro rastoči informacijski sektor in le 1,3 milijona prebivalcev, se tako kot številne druge države sooča s pomanjkanjem ustreznih kadrov. Raziskave so po navedbah pobudnikov kampanje pokazale, da bo do leta 2020 v Estoniji primanjkovalo okrog 37.000 strokovnjakov s področja IKT.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.