10. 2. 2021, 18:35 | Vir: STA

Slovenski študenti v tujini lahko oddajo vlogo za izplačilo solidarnostnega dodatka

Profimedia
Slovenski študenti v tujini lahko oddajo vlogo za izplačilo solidarnostnega dodatka (foto: Profimedia)

Na portalu eUprava je odprta vloga za izplačilo solidarnostnega dodatka študentom in študentkam, ki se izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanosti in šport. Rok za oddajo je 15. februar. Tistim, ki bodo popolne vloge oddali pravočasno, bo dodatek v višini 150 evrov nakazan do 28. februarja.

Kot so spomnili na ministrstvu, so do enkratnega solidarnostnega dodatka po zakonu o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covida-19 upravičeni visokošolski študenti in študentke s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v letošnjem študijskem letu izobražujejo na tujih visokošolskih zavodih po ustreznem tujem študijskem programu in 19. oktobra 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

K elektronski vlogi, ki jo oddajo na portalu eUprava, morajo študenti obvezno pripeti dokazilo o izobraževanju po ustreznem tujem študijskem programu na tujem visokošolskem zavodu. V vlogi marajo biti pravilno navedeni vsi zahtevani podatki, in sicer številka transakcijskega računa, odprtega pri banki v EU, EMŠO, priloženo ustrezno dokazilo o izobraževanju v tujini, spletna stran visokošolskega zavoda, davčna številka in naslov stalnega bivališča v Sloveniji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.