19. 9. 2021, 16:00 | Vir: STA

Sloviti filipinski boksar Manny Pacquiao kandidat za predsednika države

profimedia

Legendarni filipinski boksar Manny Pacquiao je bil nominiran kot kandidat filipinske vladajoče stranke za predsedniške volitve prihodnje leto, je po poročanju tiskovne agencije Reuters sporočil njegov sodelavec Senator Aquilino Piementel III.
 

Dvainštiridesetletni Pacquaio je trenutno senator v zgornjem domu filipinskega kongresa, za najvišjo politično funkcijo pa ga je predlagal del vladajoče stranke PDP-Laban, poroča Reuters.

Nominiran je bil nekaj dni zatem, ko je drugi del vladajoče stranke za predsednika nominiral senatorja Christopherja Goja. V tem primeru gre za tesnega sodelavca sedanjega predsednika Rodriga Duterteja, ki pa bi v skladu s tem predlogom postal podpredsednik.

S tem naj bi po besedah kritikov Duterteja sedanji predsednik skušal zaobiti ustavno prepoved drugega šestletnega mandata, tako da bi postal podpredsednik, vendar ob tem še vedno vladal iz ozadja oziroma celo znova prevzel predsedniško mesto, če bi Go odstopil, še piše Reuters.

Pacquaio, ki velja za enega najboljših boksarjev vseh časov z osvojenimi naslovi svetovnega prvaka v kar osmih različnih kategorijah, je nominacijo sprejel.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ