J. B./STA | 13. 11. 2023, 15:09

Žalostna vest pretresla svet športa: mnogo prezgodaj se je poslovil legendarni hokejist

Profimedia

Z reprezentanco je osvojil kar nekaj lovorik, med drugim pa igral tudi v Severni Ameriki. Njegova nenadna smrt je pretresla številne.

Na Češkem je umrl nekdanji hokejski vratar Roman Čechmanek, član zmagovite zasedbe na zimskih olimpijskih igrah v japonskem Naganu 1998. Star je bil vsega 52 let.

Vzrok smrti ostaja zavit v tančico skrivnosti, je pa Roman Čechmanek za vikend potarnal, da se počuti slabo, zato je tudi odpovedal partijo hokeja s prijatelji. Naslednje jutro ga je v njegovem stanovanju našel sin Roman mlajši.

Roman Čechmanek je del kariere preživel tudi v ligi NHL.

Roman Čechmanek je del kariere preživel tudi v ligi NHL.

Profimedia

Čechmanek je bil na olimpijskem turnirju v deželi vzhajajočega sonca prva rezerva slovitemu Dominiku Hašku, v dresu Češke pa je osvojil še tri naslove svetovnih prvakov v Avstriji 1996, na Norveškem 1999 in v Rusiji 2000.

Večji del klubske kariere je branil za Vsetin, med letoma 2000 in 2004 pa se je preizkusil tudi v severnoameriški ligi NHL, kjer je zastopal barve Philadelphie Flyers in Los Angeles Kings. V ligi NHL je odigral 212 tekem v rednem delu sezone in 23 v končnici.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol