20. 11. 2018, 07:37 | Vir: STA

Sneženje v večjem delu države povzroča težave na cestah

Profimedia

Večji del države je zajelo dokaj obilno sneženje, zaradi česar se na cestah že pojavljajo številne nevšečnosti.

V skladu z napovedmi meteorologov je večji del države zajelo sneženje. Sneg se marsikje že oprijemlje cestišča. Zastoji ne nastajajo le na primorski avtocesti, pač pa tudi na nekaterih drugih cestah.

Zaradi zimskih razmer je zaprta regionalna cesta Razdrto-Podnanos, za priklopnike in polpriklopnike pa je prepovedan promet na cestah Črni Vrh-Col in Idrija-Godovič ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani. Verige so obvezne na prelazu Korensko sedlo, na avstrijski strani prelaza Ljubelj, italijanski strani prelaza Predel ter na cesti Črni Vrh-Col. Cesta čez prelaz Vršič ter cesta Strmec-Mangart sta zaprti.

Na Primorskem piha še močna burja, zaradi česar na tamkajšnjih cestah veljajo še nekatere druge omejitve. Kot napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso), bodo zjutraj in dopoldne najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini še presegali hitrost 100 kilometrov na uro. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter gradil snežne zamete.

Po napovedih Arsa bo zjutraj in dopoldne še snežilo, sredi dneva pa bodo padavine oslabele. Sneg bo od juga prehajal v rahel dež, ki bo do večera večinoma ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti segle do treh stopinj, na primorskem pa do osmih.

Po današnjem sneženju pa na Arsu napovedujejo vsaj tri dni bolj ali manj suhega vremena.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.