Uredništvo | 24. 11. 2023, 12:31

Priznani in nesramno bogati slovenski podjetnik grozil nekdanji ženi, zdaj bo moral stopiti pred sodnika

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Solastnik znanega oblikovalskega studia v Italiji se bo moral zaradi groženj nekdanji partnerici zagovarjati pred sodnikom.

V Italiji, natančneje v Trevisu, je bil 23. novembra na sojenje poslan 55-letnik slovenskega rodu. Ta naj bi namreč svoji nekdanji ženi pošiljal grozilna telefonska sporočila ter tudi prodajal delnice svojega podjetja, da bi se izognil plačilu preživnine.

Sodnik Cristian Vettoruzzo je tako 55-letnika poslal na sojenje, poroča italijanski portal Trevisotoday. Neuradno naj bi sicer šlo za solastnika svetovno znanega oblikovalskega studia v Italiji, Dana Lenarda.

Slovenski navtični oblikovalec Dan Lenard.

Slovenski navtični oblikovalec Dan Lenard.

Profimedia

Moški, ki mu bodo začeli soditi decembra 2024, je obtožen zalezovanja in kraje premoženja, ki je v lasti rubeža.

Zgodba, ki se je odvijala leta 2021, pripoveduje o "vojni", ki je nastala po ločitvi dveh izjemno bogatih zakoncev. Povod za prepir in nadaljnjo pošiljanje grozilnih sporočil nekdanji partnerici naj bi izhajal iz denarnih razlogov.

Pred grožnjami nekdanjega moža prav tako ni varen novi partner ženske. Po poročanju omenjenega italijanskega medija je jabolko spora tudi neplačevanje preživnine, saj je na novo poročen 55-letnik poskušal prikriti svoje nepremičnine, da ne bi rabil plačevati zahtevane preživnine.

Kljub obtožbam in očitkom nekdanje partnerice pa odvetnik obtoženega Francesco Murgia zagovarja, da je bil 55-letnik vselej vestni oče in se je rad posvečal otrokom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol