16. 1. 2021, 10:54

Spretno rešila 11-letnega dečka, ko je opazila, da mu starša v restavraciji ne dovolita jesti

Facebook

Ko je Flavaine Carvalho, vodja restavracije Mrs. Potato Restaurant v Orlandu na Floridi, opazila, da enemu od otrok za mizo petčlanske družine ne pustijo jesti in da se z njim ne ukvarjajo, ga je na spreten način vprašala, če potrebuje pomoč. Nato pa poklicala policijo.

Natakarica je pri 11-letnemu dečku, ki je bil pokrit s kapuco in je tiho sedel za mizo, kjer je preostanek njegove družine mirno obedoval, opazila tudi modrico. A je pozorna postala že takoj, ko je k mizi prinesla naročilo in opazila, da dečku niso dali nič hrane. Zato je še enkrat pristopila k mizi in vprašala, če je kaj narobe s hrano. Odgovorili so ji, da bo deček večerjo jedel doma.

Takrat je opazila še prasko dečkovem čelu in modrice po telesu. »Začela sem ga opazovati. Bil je tih in žalosten,« se spominja Carvalho.

Flavaine je potem na papir napisala sporočilo in ga diskretno pokazala dečku, ko sta oba starša sedela s hrbtom proti njej. Na listu papirja je pisalo: 'Ali si v redu?' Deček je odkimal. Zato je napisala novo sporočilo. 'Ali potrebuješ pomoč?' Deček je skomignil.

Flavaine je nato poklicala policijo, ki je kasneje na Facebooku objavila sporočilo:

Obrazložila jim je situacijo in povedala, da ne ve, kaj naj stori. V restavracijo sta nemudoma prišla policista, ki sta po pogovoru in preiskavi zaradi zlorabe aretirala starša 11-letnega dečka. V pogovoru z dečkom so se namreč razkrile grozote, ki jih je otrok doživljal doma.

Starša sta ga kaznovala z odrekanjem hrane, večkrat sta ga tudi privezala za kos pohištva. Za božič sta mu starša rekla, da je Božiček predlagal, da je kaznovan. Kaznovanje je vključevalo tudi to, da sta ga priklenila ob pohištvo, z rokami zvezanimi za hrbet, s pasom pa sta mu zvezala noge. Potem sta mu velela, da se mora rešiti. Deček je še povedal, da sta mu včasih zvezala noge in ga na glavo obrnjenega obesila z vratnega oboka.

Včasih sta dečka kaznovala tako, da sta ga za 30 minut silila v 'plank' položaj in če ni uspe zdržati, je bil tepen.

Dečka so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili tudi, da je močno podhranjen.

Proti staršema so vložili tri obtožnice zaradi hujše zlorabe otrok in eno obtožnico zaradi zanemarjanja otroka.

Policija je povedala, da je Flavaine Carvalho otroku rešila življenje - če ne bi ukrepala tako, kot je, bi v kratkem ta primer verjetno obravnavali kot umor.

Vir: Today.com

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ