26. 4. 2019, 09:20 | Vir: STA

Šrilanka: Policija svari pred morebitnimi novimi napadi na verske objekte

Profimedia
Šrilanka: Policija svari pred morebitnimi novimi napadi na verske objekte (foto: Profimedia)

Šrilanška policija po velikonočnih napadih na cerkve in hotele v Šrilanki, v katerih je bilo po zadnjih podatkih ubitih 253 ljudi, svari pred morebitnimi novimi napadi na verske objekte. Kot so danes sporočili preko družbenega omrežja Twitter, islamisti glede na informacije, ki jih imajo obveščevalci, pripravljajo napade na sufistične mošeje.

Policija je zato poostrila varnostne ukrepe okoli mošej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriško veleposlaništvo v Šrilanki, ki se je sklicevalo na podatke lokalnih oblasti, je že v četrtek posvarilo pred novimi napadi na verske objekte. Ob tem so ljudem svetovali, naj se teh objektov med petkom in nedeljo izogibajo. Po napadih so že v četrtek na otoku zaprli vse katoliške cerkve.

Šrilanko so v nedeljo pretresli napadi v več cerkvah med velikonočno mašo ter prestižnih hotelih v prestolnici Kolombo. Šrilanške oblasti so sprva navajale, da je umrlo 359 ljudi, v četrtek pa so število smrtnih žrtev zmanjšale na 253.

Doslej so prijeli 76 osumljencev za napad, med njimi visokega predstavnika lokalne teroristične skupine in človeka, ki je izdelal bombe. Policija je danes sporočila, da so na podlagi zaslišanj osumljencev ugotovili, da so se napadalci urili v tujini. Vodja skupine, ki je izvedla napad, naj bi umrl v napadu na enega od hotelov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.