21. 4. 2019, 14:00 | Vir: STA

Šrilanka: Po jutranji seriji odjeknila nova eksplozija v hotelu, v veljavi policijska ura

profimedia

Kolombo je danes stresla še ena eksplozija, ki je odjeknila v hotelu na jugu mesta. Po podatkih policije sta bila ubita dva človeka. Pred tem je Šrilanko pretreslo šest eksplozij v cerkvah in hotelih, ki so po zadnjih podatkih zahtevali 156 žrtev.
 

Policija je sporočila, da je zadnja eksplozija odjeknila v hotelu v južnem predmestju šrilanške prestolnice Dehiwala. Ubita sta bila dva človeka, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Oblasti so uvedle policijsko uro na območju celotne države. Policija je sporočila, da je policijska ura začela veljati takoj in bo trajala do nadaljnjega. Obrambno ministrstvo je sprva sicer sporočilo, da bo policijska ura veljala ponoči, od 18. do 6. ure po krajevnem času.

Oblasti so prav tako začasno blokirale družbena omrežja, s čimer želijo preprečiti širjenje netočnih in lažnih informacij, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred tem je Šrilanko pretreslo šest eksplozij v cerkvah in hotelih, ki so po zadnjih podatkih zahtevali 156 žrtev, med njimi je 35 tujcev. Več 100 ljudi je ranjenih, nekateri so v kritičnem stanju.

Tarča napadov so bile tri katoliške cerkve, in sicer v Kolombu, Negombu blizu prestolnice in Batticaloi na vzhodu otoške države. Eksplozivne naprave je skoraj istočasno razneslo med velikonočno mašo.

V Kolombu je bila tarča napada cerkev sv. Antona, v Negombu, kakih 30 kilometrov severno od prestolnice, pa cerkev sv. Sebastjana.

Eksplozije so odjeknile tudi v treh luksuznih hotelih v Kolombu - Shangri La, Cinnamon Grand Hotel in Kingsbury.

Po podatkih oblasti je bilo v Kolombu ubitih najmanj 64 ljudi, Negombu 67, v kraju Batticaloa, 250 kilometrov vzhodno od prestolnice, pa 25. V Kolombu so v bolnišnicah sprejeli 254 ranjenih, v drugih dveh krajih pa 60.

Med žrtvami je po do zdaj znanih podatkih tudi 35 tujcev. Po navedbah bolnišničnih virov so med ubitimi ameriški, britanski in danski državljani.

Za zdaj ni nihče prevzel odgovornosti za napade. 

Slovensko zunanje ministrstvo za zdaj nima informacij, da bi bili med žrtvami današnjih napadov na Šrilanki tudi slovenski državljani, so za STA sporočili iz Mladike. 
 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.