19. 4. 2019, 22:48 | Vir: STA

Starša, ki sta 12 lastnih otrok, trpinčila in zadrževala v ujetništvu, obsojena na dosmrtno ječo

profimedia

Kalifornijska zakonca, ki sta 12 od 13 svojih otrok zadrževala v ujetništvu, sta bila danes obsojena na dosmrtno ječo zaradi mučenja in zlorab, poročanje ameriških medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

57-letni David Allen Turpin in njegova soproga, 50-letna Louise Anna Turpin sta priznala krivdo v 14 točkah obtožnice, med drugim za krutost, zadrževanje v ujetništvu, zlorabo in mučenje svojih otrok, starih od tri do 30 let. Za zapahi bosta morala ostati najmanj 25 let, preden bosta lahko zaprosila za pomilostitev.

Na čustvenem zaslišanju je več njunih otrok povedalo, da imajo starša kljub vsemu še vedno radi. David Trupin pa je v govoru, ki ga je na sodišču v Riversidu prebral njegov odvetnik, zatrdil, da nikoli ni imel namena škodovati svojim otrokom in da se jim opravičuje, če jih je prizadel.

Zakonca je na njunem domu v kraju Perris vzhodno od Los Angelesa policija prijela sredi januarja lani, potem je njuni 17-letni hčerki uspelo pobegniti in je prijavila policiji, da so bratje in sestre priklenjeni z verigami, umazani in lačni.

Otroci so bili žrtve dolgoletnih zlorab, priklepala sta jih na posteljo, živeli so v hudi nesnagi, prhati so se smeli le enkrat na leto, niso smeli k zdravniku niti zobozdravniku. Dokazi v hiši po besedah tožilstva kažejo, da jim pogosto niso dovolili niti na stranišče in da so bili vklenjeni.

Trpinčenje otrok naj bi se začelo že, ko so živeli v Teksasu, okrepilo in poslabšalo pa se je, ko so se leta 2014 preselili v Kalifornijo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.