21. 4. 2020, 19:16 | Vir: STA

Statistika v Sloveniji: 9 novih okužb, brez novih smrtnih žrtev

Profimedia

V ponedeljek je bilo ob 1174 testiranjih potrjenih devet novih okužb s koronavirusom, novih smrtnih žrtev pa ni bilo, tako da skupno število umrlih ostaja 77, kažejo vladni podatki. Epidemija se očitno še naprej umirja. Število hospitaliziranih bolnikov je glede na nedeljo upadlo za enega na 87, v intenzivni negi jih je bilo 25, prav tako en manj.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je trenutno hospitaliziranih 36 bolnikov. Od tega se jih 11 zdravi na oddelku za intenzivno terapijo, med njimi pa je deset bolnikov intubiranih in mehansko ventiliranih, so zapisali na Twitterju. Stanje se glede na ponedeljek ni spremenilo.

V UKC Maribor se medtem nadaljuje zmanjševanje števila bolnikov z novim koronavirusom v enoti za intenzivno zdravljenje. Po enem tednu se je njihovo število prepolovilo in zdaj imajo v tej enoti le še sedem bolnikov. Skupno se je v tem zavodu v ponedeljek zaradi covida-19 zdravilo 29 ljudi, v domačo oskrbo so do zdaj odpustili 57 bolnikov s covidom-19. Zaenkrat so zabeležili štiri smrtne žrtve, zadnjo v soboto.

V Splošni bolnišnici Celje so prek Twitterja sporočili, da so imeli danes zjutraj hospitaliziranih 15 pacientov, od katerih je bilo šest v enoti intenzivne terapije.

Na Kliniki Golnik medtem trenutno zdravijo pet bolnikov. Še en pa se zdravi na intenzivnem oddelku, so sporočili z Golnika.

Iz bolnišnic so sicer v ponedeljek po vladnih podatkih v domačo oskrbo odpustili štiri osebe.

Skupno število potrjenih okužb z novim koronavirusom se je do konca ponedeljka povzpelo na 1344, skupno število testiranj pa na 42.976.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ