29. 6. 2021, 10:10 | Vir: STA

Številne poletne šole letos z izvedbo na daljavo

Profimedia

Tudi letos lahko osnovnošolci, dijaki in študentje z udeležbo na številnih poletnih šolah počitnice preživijo na poučen način. Številne institucije so se zaradi koronavirusa odločile za izvedbo na daljavo prek spleta.

Poletne šole z različnih področij vsako leto povečini organizirajo šole, fakultete, univerze in zavodi. Ta teden na Fakulteti za humanistične študije poteka 7. Poletna šola kitajskega jezika in kulture, kjer osnovnošolci spoznavajo kitajsko tradicijo in kulturo. V petek jih bo obiskala tudi delegacija s Konfucijevega inštituta v Ljubljani.

Tudi prihodnji teden bo namenjen mladim. V okviru Zveze za tehnično kulturo Slovenije se bo na Starem trgu ob Kolpi odvila Poletna šola elektronike in robotike 2021. Tam se bodo 12- do 18-letniki preizkušali na tehniškem in naravoslovnem področju. Tako poletna šola kitajskega jezika, kot tudi poletna šola elektronike in robotike bosta potekali v živo.

V juliju se bodo lahko študentje, raziskovalci, in tudi osnovnošolci ter srednješolci v okviru Univerze v Ljubljani udeležili številnih poletnih šol, med drugim Poletne šole kulturnega menedžmenta 2021 na Ekonomski fakulteti in na Hrvaškem, Mladinske poletne šole slovenskega jezika na daljavo in Poletne šole Design+Science na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

Poletne šole bodo v okviru univerze potekale še avgusta in septembra. Zainteresirani se lahko tako prijavijo na Poletni tabor inovativnih tehnologij Fakultete za elektrotehniko, poletno šolo Poezija skozi pesem Akademije za glasbo, Poletne šole strojništva Fakultete za strojništvo in številnih drugih.

Članice Univerze v Ljubljani so sicer letos pripravile 35 poletnih šol. Te se izvajajo od maja in trajajo vse do 20. septembra.

Popoln seznam poletnih šol v okviru Univerze v Ljubljani je dostopen na spletni strani univerze

Klik na posamezno poletno šolo bo preusmeril na spletne strani, kjer so dostopne informacije o številu udeležencev, roku in načinu prijave, poteku šole ter drugih pomembnih vidikih.

Poletna šola slovenščine za otroke in mladostnike, ki jo organizirata zavod za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti, bo letos izvedena na daljavo. Potekala bo od 25. do 31. julija.

Nekatere institucije bodo poletne šole izvedle delno v živo in delno prek spleta. Tako bo predvidoma potekal 28. Poletni tečaj slovenskega jezika na slovenski Obali, kjer bodo ob zadostnem številu prijav tečaji sicer potekali v živo, ena skupina pa bo tečaj spremljala na daljavo, so zapisali na spletni strani Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord