6. 4. 2020, 11:27 | Vir: STA

Število smrtnih žrtev covida-19 v Sloveniji naraslo na 30

profimedia

V nedeljo so v Sloveniji potrdili 24 dodatnih okužb z novim koronavirusom, opravili so 489 testiranj. Umrla sta še dva bolnika, tako da se je skupno število smrtnih žrtev v državi povzpelo na 30. V bolnišnicah se je v nedeljo zdravilo 114 ljudi, od tega 30 na intenzivnih oddelkih, so danes sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Iz bolnišnic so v nedeljo odpustili štiri ljudi.

V soboto je bilo v bolnišnicah manj bolnikov, skupaj 108. Od tega so jih 31 zdravili na oddelkih za intenzivno nego. Opravljenih je bilo 655 testiranj, število okuženih pa se je povzpelo za 20.

Z dodatnimi potrjenimi okužbami je število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji preseglo tisoč, skupaj je bilo do konca dne v nedeljo potrjenih 1021 okužb.

Še nekaj aktualnejših poudarkov v zvezi z bojem proti #covid19 iz Slovenije:

  • V Domu starejših občanov Ljutomer so varovance preselili po nadstropjih glede na zdravstveno stanje. V domu, kjer je 90 zaposlenih in 152 stanovalcev, je potrjena okužba z novim koronavirusom pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev s potrjeno okužbo je v domu, nobeden ni v bolnišnici.
  • V postojnskem hotelu Epic je v karanteni ostalo 24 oseb. Zaenkrat ostajajo pri dveh potrjenih okužbah s koronavirusom, za dve osebi pa še čakajo na bris, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Tudi iz doma starejših Talita kum, kjer je bila okužena zaposlena, za zdaj nimajo podatkov o novih okužbah.
  • Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki Civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V nedeljo je bilo na vseh ravneh angažiranih najmanj 2397 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.
  • Vladne delovne skupine v teh dneh intenzivno pripravljajo predloge za pripravo drugega svežnja interventnih ukrepov za blažitev posledic epidemije koronavirusa. V soboto so svoje ideje in predloge podali gospodarstveniki, danes popoldne jih bodo vladnim predstavnikom na Brdu pri Kranju predstavili še sindikati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord