6. 4. 2018, 07:19 | Vir: STA

Štore: Evakuirani prebivalci so se zjutraj lahko vrnili domov

profimedia
Štore: Evakuirani prebivalci so se zjutraj lahko vrnili domov (foto: profimedia)

Prebivalci Štor, ki so jih v četrtek zvečer evakuirali zaradi izlitja taline v obratu stare Železarne Štore - Valji, so se v jutranjih urah lahko vrnili na svoje domove.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je zaradi okvare na talilni peči, v kateri je bilo 30 ton taline, ta začela uhajati, in je obstajala možnost večje eksplozije.

Kot so zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci poklicne enote iz Celja ter prostovoljnih gasilskih društev iz Štor, Prožinske vasi in Svetine, ki so zavarovali območje in iz objekta evakuirali 22 zaposlenih.

Skupaj z odgovornimi osebami podjetja in odgovornimi osebami občine Štore so določili tudi nadaljnje ukrepe ter s policisti preventivno evakuirali 85 prebivalcev iz okoliških stanovanjskih objektov. Kot je sinoči za STA povedal vodja intervencije Poklicne gasilske enote Celje Boris Žnidarko, so evakuirali 13 okoliških hiš in stanovanjski blok.

Gasilci so skupaj z zaposlenimi nadzorovali ohlajevanje taline do normalizacije razmer, tako da so se vsi evakuirani v jutranjih urah že lahko vrnili v svoje domove. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, so še zapisali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.