29. 2. 2024, 13:23 | Vir: STA

Filmska drama v Straži: opit divjal in pobegnil, toda ne zaradi nesreče (policija odkrila še nekaj hujšega)

Luka Stanzl/PIXSELL/Bobo

Pijan in brez vozniškega dovoljenja, hkrati pa še s precej večjim grehom na grbi. Nič čudnega torej, da je po nesreči pobegnil. A ne za dolgo ...

V Straži pri Raki je 27-letni voznik avtomobila v sredo popoldne zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v oporni zid ob cesti in se prevrnil. Krški policisti so ugotovili, da je bil povzročitelj brez vozniškega dovoljenja in opit. Pri tem se je lažje poškodoval, kljub temu pa je policistom skušal pobegniti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je bil v nesreči lažje poškodovan tudi 13-letni sopotnik.

Medtem ko so čakali na prihod reševalnega vozila, je 27-letni voznik pobegnil, a so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je zoper njega sodišče izdalo odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v zavod za prestajanje kazni zapora.

Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. Pri povzročitelju so sicer ugotovili, da je vozil opit, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord