T. R. K. | 3. 4. 2024, 12:52

V Cineplexu grožnja z bombo: na kraju dogodka mrgolelo policistov, na koncu pa se je izkazalo, da ...

Profimedia

Neimenovani posameznik je šel s svojo "šalo" predaleč. Grozil je z bombo, ki naj bi se nahajala v Cineplexu ...

Znano je, da je 1. april dan, ko se ljudje radi šalimo in norčujemo. Vendar je šel eden od Nemcev predaleč in njegova "šala", ki je bila v prvi vrsti neslana, je povzročila veliko policijsko akcijo. Kot je sporočil tiskovni predstavnik policije v Marburgu, kraju blizu Frankfurta, je policija v omenjenem mestu v ponedeljek posredovala v kinu Cineplex, poroča Dnevnik.hr.

Okoli 12.10 je anonimni klicatelj najprej operaterjem kina zelo resno zagrozil z bombo, zato se je dvanajst patruljnih avtomobilov takoj odpravilo tja. Območje so hitro zaprli. Poleg tega so ljudi v stavbi evakuirali, vhode v kinodvorane pa zaklenili, piše TAG24. 

Facebook/Cineplex

Kmalu se je izkazalo, da obsežna akcija ni bila potrebna, saj v kinu in okolici niso našli niti nevarnih oseb niti eksplozivnih naprav. Policijska akcija je bila posledično po 30 minutah zaključena. Razumljivo je, da je za preiskovalce bila takšna prvoaprilska potegavščina nekaj, kar bodo težko "pometli pod preprogo". Storilca domnevne grožnje z bombo bo zelo verjetno doletela visoka kazen, mediji poročajo, da naj bi šlo za štirimestno vsoto. Zelo verjetno klicatelj neprimerno "šalo" že obžaluje ... 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol