R.S. | 5. 7. 2022, 08:05

12 članov verske skupine obtoženih umora 8-letne deklice

news.com.au

Svet pretresa tragična smrt osemletne deklice, ki je umrla letos januarja. "V 40 letih policijskega dela kaj takšnega še nisem videl,"  je povedal glavni detektiv Garry Watts. 

V Avstraliji se je pred meseci zgodila nepredstavljiva tragedija. 8-letno Elizabeth Rose Struhs so januarja letos našli mrtvo na domu v Rangevillu v Toowoombi. 

12 članov verske skupine v Queenslandu je bilo aretiranih zaradi domnevnega umora osemletne deklice.

news.com.au

Deklica je imela sladkorno bolezen tipa 1, bližnji pa naj bi ji šest dni odrekali zdravniško pomoč. Policija domneva, da so osemletnici nekaj dni pred smrtjo prenehali dajati inzulin. 

Starša sta, namesto, da bi poklicala reševalce, zbrala člane svoje cerkve, da bi molili zraven bolne deklice. 

Policija je sporočila, da je bila verska skupina seznanjena z zdravstvenim stanjem osemletnice in kljub temu ni poiskala zdravniške pomoči. Versko skupino naj bi sestavljale tri družine. 

Njena starša, 46-letna Kerrie Elizabeth Struhs in 50-letni Jason Richard Struhs, sta bila obtožena hčerkinega umora. Policija, ki preiskuje Elizabethino smrt, je zdaj razkrila, da je umora obtoženih 12 ljudi. 

Umrla že dan prej

Domneva se, da je Elizabeth umrla 7. januarja, vendar so bile službe za nujno pomoč o tem, da se ne odziva, obveščene šele pozno 8. januarja.

Detektiv Garry Watts je dejal, da ga je primer pretresel: "V 40 letih policijskega dela kaj takšnega še nisem videl." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol