17. 6. 2022, 12:02

35-letni Toni izginil z ladje, ki je plula sredi oceana

Profimedia/Nestali.hr/fotomontaža

S plovilom, s katerega je izginil, ga po podatkih sindikata pomorščakov že več dni neuspešno iščejo. 

Pred dnevi je z ladje, ki je preko Atlantika prevažala zemeljski plin, izginil 35-letni Hrvat Toni Jurišić iz Splita. Pogrešani je bil eden od članov posadke. Novico je sporočila hrvaška policija.

Hrvaški sindikat je v stiku z družino izginulega

35-letnik je izginil 10. junija nekje med Gibraltarjem in karibsko otoško državo Trinidad in Tobago, hrvaški sindikat pomorščakov so o dogodku obvestili v ponedeljek, novico pa je nedavno sporočila hrvaška policija. Sindikat pomorščakov je vse od takrat v stiku z njegovo družino, poroča spletni portal Svet24.

Profimedia

Jurišića iščejo v Atlantskem oceanu

Predsednik sindikata Neven Melvan je povedal, da je ladja, s katere je pogrešani izginil, v lasti grškega podjetja TMS Cardiff Gas in prevaža utekočinjeni zemeljski plin. Po Melvanovih besedah Jurišića z ladjo, na kateri je zaposlen, v oceanu intenzivno iščejo. Prepluli naj bi več kot 200 navtičnih milij. 

Šele, ko se vrnejo v pristanišče, pa bodo lahko izvedli tudi preiskavo na krovu ladje.

Podjetje TMS Cardiff Gas s sedežem v Grčiji upravlja s floto 16 plovil. Ladja, s katere je izginil Jurišić, je izplula iz Kuvajta, danes pa bi se morala po prvotnem načrtu zasidrati v pristanišču v Trinidadu in Tobagu, so še zapisali pri Svet24.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.