R.S. | 25. 11. 2022, 11:07

5-letnika napadel piton in ga odvlekel v bazen

Profimedia

"Moj vnuk je hodil po robu bazena. Verjamem, da je bil piton že tam in čakal na svojo žrtev," je povedal petletnikov dedek. 

V Avstraliji se je zgodil grozljiv napad. V obmorskem mestu Byron Bay je trimetrski piton napadel petletnega dečka. Ugriznil ga je, se ovil okoli njega in ga odvlekel v bazen. Na srečo sta ga rešila oče in dedek, poroča BBC. 

Kaj se je zgodilo?

Dečka je kača napadla, medtem ko se je igral ob zasebnem bazenu. Potegnila ga je v vodo, njegov dedek pa je takoj skočil v bazen. Izvlekel je otroka in pitona, ki je bil še vedno ovit okoli dečka. Vnuka je nato rešil iz primeža kače, deček pa je v napadu utrpel lažje poškodbe. 

"Ko smo mu očistili kri in mu povedali, da ne bo umrl, ker piton ni strupena kača, se je pomiril," je za radijsko postajo 3AW v Melbournu povedal dečkov dedek. "Beau je hodil po robu bazena. Verjamem, da je bil piton že tam in čakal na svojo žrtev. Videl sem veliko črno senco, ki je prišla iz grma, in hitro se je ovil okoli njegovih nog," je dodal. Pitona so kasneje izpustili v naravo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol