T. R. | 5. 4. 2024, 16:58

Srbski nogometaš o grozljivem primeru umora dveletne deklice: "Vrnite smrtno kazen"

Nova RS

Znani srbski nogometaš meni, da bi bilo v luči nedavnega primera umora dveletne deklice potrebno ponovno uvesti smrtno kazen. 

Po desetih dnevih iskanja dveletne deklice Danke Ilić je bila ugotovljena grozljiva resnica: deklico sta s službenim avtomobilom ubila delavca vodovodnega podjetja, ki sta se naokrog prevažala pijana. Posledično sta bila aretirana, iskanje trupla deklice pa še vedno poteka.

Javnost se je na primer burno odzvala, za osebi, ki sta dejanje zagrešila, želijo najhujšo možno kazen. Pretresljive so namreč tudi podrobnosti, ki so v javnost že prišle po priznanju dveh 50-letnikov: deklico sta ubila in nato truplo odvrla na deponijo. 

Zgodba je pretresla celotno Srbijo, o tem pa je med gostovanjem na srbskem televizijskem programu TV K1 spregovoril tudi nekdanji srbski nogometaš Rade Bogdanović: "Moj prvi komentar na situacijo je bil - vrnite smrtno kazen in se v tem primeru ne ozirajte na demokratična načela. Tudi sam imam tri hčerke in takega dejanja ne moremo odpustiti. Si sploh lahko predstavljate, kakšna oseba mora nekdo biti, da dveletnemu otroku vzame življenje?" Ob tem je izpostavil še, da je vsak drug komentar ob tem odveč. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol