19. 2. 2024, 14:09 | Vir: STA

Več vprašanj kot odgovorov: preiskava smrti Navalnega še vedno v teku

Profimedia

Njegovo truplo še ni bilo izročeno družini. 

Preiskava smrti ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega je še vedno v teku, je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in ponovno obsodil izjave, ki odgovornost za smrt Navalnega pripisujejo Rusiji. Ob tem je pojasnil, da ne more povedati, kdaj bo truplo izročeno družini, češ da to ni v pristojnosti predsednikovega urada.

"Preiskava poteka, izvajajo se vsi potrebni ukrepi. Trenutno rezultati preiskave še niso bili objavljeni in zato tudi niso znani. V teh razmerah, ko še nimamo informacij, je popolnoma nesprejemljivo dajati tako očitno vulgarne pripombe," je poudaril Peskov, ki sicer ni povedal, katere izjave je imel v mislih.

Profimedia

Prav tako ne more povedati, kdaj bo truplo Navalnega izročeno družini, češ da to ni v pristojnosti predsednikovega urada, je še pojasnil.

Aleksej Navalni je v petek umrl med prestajanjem 19-letne kazni v zaporu na skrajnem severu Rusije. Vzrok njegove smrti uradno še ni znan. Številni predstavniki držav Zahoda so odgovornost za smrt Navalnega pripisali ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Žena preminulega opozicijskega voditelja Julija Navalna pa je obljubila, da bo nadaljevala delo svojega moža in se borila za svobodo svoje države.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol