Uredništvo | 29. 3. 2024, 17:12

Za predsednika se bo potegoval človek z imenom, ki vas bo vrglo na rit (ja, je resnično!)

Postenek zaslona/Youtube

Učitelj iz Teksasa se bo udeležil tekmovanja za predsednika, njegovo ime pa je dviguje veliko prahu.

Moški, katerega originalno ime je Dustin Ebey, si je januarja spremenil ime. Za predsednika države se bo potegoval pod imenom Literally Anybody Else (Dobesedno Kdorkoli Drug). Novembra bodo v Teksasu tako lahko med volitvami poleg Joe Bidena in Donalda Trumpa izbrali tudi ... Dobesedno Kdorkoli Drugega.

Vojni veteran in učitelj matematike iz Teksasa si je spremenil ime tik pred volitvami, in sicer z namenom, da se predsedniške bitke udeleži kot neodvisni kandidat s tem imenom, poroča People. 35-letnik je pojasnil svojo odločitev: "Predolgo so bili Američani žrtve političnih strank, ki so dajale prednost zvestobi stranki namesto vodenju. Pošljimo skupaj sporočilo Washingtonu in recimo: Predstavljali boste ljudi ali pa vas bomo zamenjali."

"Amerika ne bi smela obtičati z izbiro med "Kraljem dolgov" in 81-letnikom. Dobesedno Kdorkoli Drug ni le oseba, je družbeni klic v stiski. Pridružite se gibanju na način, ki vam ustreza. Donirajte. Prostovoljite. Delite s prijatelji," piše na njegovi spletni strani. S kampanjo želi vnesti upanje in spremembe, svoje delo pa je vzel tako resno, da si je dal ime uradno spremeniti

Spremembo imena je podžgalo nezadovoljstvo, da bo moral ponovno izbirati med najverjetnejšima predstavnikoma Republikancev in Demokratov. Za Ameriko si želi nekaj drugačnega in boljšega. 

Vse se je začelo kot šala. Registracija spletne strani, prodajanje majc z napisom Dobesedno Kdorkoli Drug, celotno gibanje se je iz začetne šale spremenilo v resno kampanjo. "Imena si nisem spremenil, ko je šlo za šalo." Žalosti ga, da na volilnih listkih ni možnosti izbire "ne izberem nobene od ponujenih možnosti", zato se je domislil načina, kako ljudem ponuditi to opcijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol