Uredništvo | 2. 10. 2023, 17:52

Pes napadel žensko: poškodbe tako hude, da je policija sprva ni uspela identificirati

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Psihološko pomoč so potrebovali tudi reševalci, ki so prihiteli na kraj dogodka.

Prebivalce Naarna v Zgornji Avstriji je v pondeljek pretresel grozljiv prizor. Pes pasme ameriški stafford terier je namreč napadel mimoidočo tekačico ter jo raztrgal. Ženska je na kraju dogodka podlegla hudim poškodbam. Po poročanju avstrijskega portala krone.at, naj bi bila žrtev 60-letna soseda, ki je živela nasproti skrbnice psa. Skrbnica je sicer veljala za priznano vzrediteljico omenjene pasme.

Za zdaj še ni jasno, ali je bil pes na povodcu ali ne, saj policijska preiskava še poteka. Brutalni napad se je zgodil pred hišo skrbnice psa, ko je ta pobegnil od nje ter napadel žensko, ki je v tistem trenutku tekla mimo. Tuji mediji poročajo, da naj bi pes žensko dobesedno raztrgal. Zaradi narave poškodb so psihološko pomoč potrebovali tudi reševalci, ki so prihiteli na kraj dogodka.

Poškodovana tudi skrbnica psa

Med napadom se je poškodovala tudi skrbnica psa, ki je poskušala ustaviti napad ter psa odvleči stran. Žensko so zaradi hudih poškodb odpeljali na zdravljenje na Univerzitetno kliniko Kepler v Linz

Pes je trenutno še živ, prav tako ga je pregledal uradni veterinar, ki ni ugotovil večjih nepravilnosti. Za nadaljnje ukrepe glede psa je pristojna občina Naarn. Jasno pa je, da bodo psa uspavali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol