K. Ž. | 13. 12. 2023, 12:05

Prizor kot iz akcijskega filma: policisti v fantomkah, razbiti avtomobili, številne aretacije (VIDEO)

Posnetek zaslona/YouTube

Zagreb je bil minuli večer prizorišče velike policijske akcije, v kateri so policisti odvzeli prostost štirim osebam. Med akcijo pa je prišlo tudi do verižnega trčenja.

Zagreb, natančneje Dubrava, je bil sinoči prizorišče policijske akcije, ki je močno spominjala na filmski prizor. Serija vlomov v zagrebške domove se je več kot očitno končala in to na križišču prometnih ulic v Zagrebu, poroča hrvaški portal jutranji.hr.

Zagrebško državno tožilstvo je sporočilo, da je policija na omenjenem križišču ob 20.50 aretirala štiri moške, ki so bili osumljeni storitve več kaznivih dejanj hudih tatvin. Trenutno se vsi osumljeni nahajajo pod policijskim nadzorom, kriminalistična preiskava ter preiskava njihovih stanovanj, vozil ter garaž pa je v polnem teku.

Po poročanju dotičnega medija naj bi policisti skušali zapreti pot enemu od ubežnikov, a je kljub temu poskušal pobegniti. Zaradi zaprte poti je nato prišlo do verižnega trčenja, po prvih ocenah pa je bilo v nesreči poškodovanih kar sedem vozil.

Preberite še:

Posnetek zaslona/YouTube

"Bilo je strašljivo, kot v nekakšnem akcijskem filmu. V nekem trenutku sem zaslišal tudi strele. Vse je bilo zaprto, 20 minut nas niso pustili mimo," je povedal eden izmed očividcev, ki se je znašel sredi dogajanja. "Ljudje so se sprehajali v fantomkah, oboroženi, nekateri so ležali na travniku. Povsod je bilo ogromno policije," so povedali očividci za portal 24sata.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord