K. Ž. | 18. 3. 2024, 19:19

Kaj takšnega: upokojenko so hoteli vreči iz doma, ker je vrtnarila

Profimedia

83-letna upokojenka bi skoraj morala zapustiti svoj dom, za vse pa je bilo krivo njeno vrtnarjenje.

Ingrid Pfeiffer iz Dunaja se je spustila v spor s svojim upravljalcem nepremičnine, saj ji je ta prepovedal nadaljnjo vrtnarjenje oziroma zalivanje rož. Zaradi cvetličnega korita, ki ga je še naprej zalivala, ji je grozila celo deložacija. Vse pa je bila posledica tega, da je bil račun za vodo enostavno previsok, poroča Kronen Zeitung.

83-upokojenka je namreč svoje dvorišče spremenila v zeleno oazo, kar je šlo v nos upravljalcu nepremičnine. A ker se upokojenka ni pustila tako zlahka ustrahovati, je napovedala boj. Zdaj si pa lahko zaenkrat oddahne. Upravljalec nepremičnine je namreč popustil in prekinil deložacijo.

Profimedia

"Z veseljem bi se pogovorili s stanovalci ter našli skupno rešitev za sprejemljivo uporabo zelene površine," so dejali na podjetju Sozialbau AG, ki upravlja z nepremičnino nepremičnino. Na podjetju so tudi poudarili, da že več mesecev poskušajo najti primerno rešitev s stanovalci, ki jih skrbi prekomerna uporaba zelenih površin, saj nekateri prebivalci vrtne površine niso mogli uporabljati.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol