R.S. | 27. 7. 2022, 19:26 | Vir: STA

Bela hiša razkrila informacije o zdravstvenem stanju ameriškega predsednika

Profimedia

Joe Biden je pet dni jemal zdravilo paxlovid. Predsednik trenutno nima vročine in ne jemlje več sredstev proti bolečinam.

Ameriški predsednik Joe Biden se je v torek zvečer in danes zjutraj testiral na okužbo z novim koronavirusom in ker sta bila oba testa negativna, bo končal samoizolacijo, je sporočila Bela hiša.

Biden, ki je bil štirikrat cepljen proti covidu-19, je imel blage simptome bolezni.

"Nazaj v Ovalno pisarno," je tvitnil 79-letni Biden, ki je od prejšnjega tedna, potem ko je bil v četrtek pozitiven na testu, z blagimi simptomi okreval v samoizolaciji. Tvitu je dodal fotografijo negativnega testa. "Hvala zdravniku za dobro nego in vsem vam za vašo podporo," je dodal predsednik ZDA.

Bidnov zdravnik Kevin O'Connor je sporočil, da je Biden pet dni jemal zdravilo paxlovid. Predsednik nima vročine in ne jemlje več sredstev proti bolečinam in vnetju, je sporočil. Kljub temu pa bo Biden še vedno nosil zaščitno masko naslednjih deset dni, ko bo v bližini drugih ljudi.

Profimedia

Predsednik ZDA je stopil pred kamere in poudaril, da covida-19 sicer še niso odpravili, vendar pa se je bolezni mogoče izogniti s cepljenjem in terapijo. "Ni treba biti predsednik za dostop do tega," je dejal Biden v pozivu Američanom, ki tega še niso storili, naj se cepijo.

"Moji simptomi so bili blagi, moje okrevanje je bilo hitro in počutim se odlično," je dejal Biden, ki se je vrnil na delovno mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.