T. R. | 19. 2. 2024, 09:49

Drama na med Slovenci priljubljenem letališču: letalo vzletelo z luknjo v trupu in poškodovanim trupom, nato pa ... (VIDEO)

Omrežje X/posnetek zaslona

Znani so razlogi incidenta, ki močno odmeva.

Letalo Marathon Airlines, letalske družbe, ki opravlja polete za letalsko družbo Air Serbia, je s 106 potniki pristalo na beograjskem letališču Nikola Tesla z luknjo v trupu in poškodovanim krilom, kot je razvidno tudi s fotografij in videoposnetkov, objavljenih na družbenih omrežjih.

Letalo je poškodbo utrpelo v nedeljo zvečer pri vzletu z beograjskega letališča, ko je zadelo svetlobni signal na koncu steze. Po neuradnih informacijah je bil vzrok za incident prekratek zalet, ki ga je pilot opravil med vzletom, tako da ni imel dovolj časa, da bi se ločil od steze in se izognil semaforju, poroča N1 Srbija.

V takem stanju je letalo eno uro krožilo nad prestolnico Srbije, preden je končno pristalo. Zaradi puščanja goriva so morali gasilci letalo poškropiti s peno, da bi preprečili požar. Iz letalske družbe Air Serbia so sporočili, da se je letalo, ki je letelo v Düsseldorf, vrnilo iz tehničnih razlogov in da varnost potnikov ni bila z ničemer ogrožena. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol