A. B. | 29. 4. 2022, 13:50

Bizarna želja: za spominek domov vzeli neeksplodirano bombo

Profimedia/Twitter/fotomontaža

Med obiskom Izraela je družina odkrila najhujše sanje vsakega popotnika. A odločili so se, da si jo želijo imeti doma. Na letališču je zaradi tega zavladal grozen preplah. 

Ameriška družina je med potovanjem po Izraelu obiskala Golansko planoto. Eden od otrok je tam našel neeksplodirano bombo in se jo odločil vzeti s seboj.

Ko so med rednim preverjanjem prtljage na izraelskem letališču Ben Gurion svoj spominek pokazali varnostnikom, pa so na letališču v hipu sprožili preplah in del letališča takoj evakuirali, je poročal The Jewish Press. Na kraju so posredovali bombni tehniki. 

Med evakuacijo je na letališču zavladala panika, saj so ljudje v strahu pred bombo začeli bežati in iskati varno zavetje. Na družbenih omrežjih so zakrožili številni posnetki, ki kažejo, kako ljudje panično tečejo po terminalu in se skrivajo.

Granata je verjetno ostanek iz časa vojaških spopadov s Sirijo leta 1967 in 1973. Golansko višavje je ozemlje na jugozahodu Sirije, ki je izjemnega strateškega pomena, in ki so ga v šestdnevni oziroma tretji izraelsko-arabski vojni iz leta 1967 zasedle izraelske sile.

V paniki se je nek moški med begom poškodoval, zato so ga odpeljali v bolnišnico, so sporočili z izraelske letališke uprave. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord