1. 7. 2022, 19:51

Bodo Hrvati v torek zaprli bencinske črpalke?

Profimedia

"Osem mesecev krvavimo. Izčrpali smo vse rezerve," razlaga Armando Miljavac. 

Šef združenja hrvaških malih trgovcev naftnih derivatov Armando Miljavac je šokiral z izjavo: "Če do torka vlada ne bo sprejela ukrepov, ki bodo omogočili normalno poslovanje, bomo zaprli bencinske črpalke." 

Drugega jim ne preostane

"Ne vem, kaj naj rečem. Nismo srečni ob tem, vendar nam drugega ne preostane," je po poročanju Index.hr dejal Miljavac, ki predstavlja več deset majhnih trgovcev z naftnimi derivati.

"Osem mesecev krvavimo. Izčrpali smo vse rezerve. Razlike v cenah so premajhne za normalno poslovanje," je poudaril Miljavac in dodal, da je večina podjetij pred stečajem. "Banke se nas izogibajo, za njih smo mi trupla," je razlagal Miljavac.

Profimedia

Z vsakim prodanim litrom bencina izgubijo 20 centov

"Naša rešitev je zelo preprosta. Mi menimo, da ne moremo subvencionirati celotne populacije. Mi tudi plačujemo za gorivo gospoda, ki se vozi naokoli z gliserjem. Zato zahtevamo popolno liberalizacijo cen goriv in posebne bone, do katerih pa bodo upravičeni samo socialno ogroženi ljudje," je razložil Miljavac, ki je ob tem poudaril, da imajo mali trgovci z naftnimi derivati na Hrvaškem v lasti petino vseh bencinskih črpalk.

"Če bi vlada sprejela naš predlog, bomo preživeli vsaj do konca tega leta. Za zdaj z vsakim prodanim litrom bencina mi izgubimo 1,5 kune oziroma okoli 20 evrskih centov," je dodal Miljavac.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord