Uredništvo | 3. 11. 2023, 15:01

Groza: otroci v vrtcu mislili, da vzgojitelj sedi in se igra z njimi, v resnici pa je bil mrtev

Profimedia/fotomontaža

Kljub hitremu prihodu reševalcev ni preživel.

48-letni vzgojitelj Bojan Radasinović je umrl v četrtek sredi izmene v vrtcu v Jarunu. Igral se je z otroki in sedel na stolu, ko ga je zadela kap. Kljub hitremu prihodu reševalcev vzgojitelj ni preživel.

"Otroci so mislili, da se igra, ko je sedel. Sodelavec ga je prosil za nekaj in ugotovil, da se ne odziva in takoj poklical pomoč. Vsi smo neizmerno žalostni in vsi bomo zelo pogrešali strica Bojana, ker je bil čudovit," je povedal dedek enega od fantov iz Bojanove skupine, poroča Dnevnik.hr.

Vzgojitelj in pesnik

Radasinović je bil eden od le osmih moških pedagogov v Zagrebu. Njegov odhod je velik udarec za njegove kolege, otroke, starše, pa tudi za literarno skupnost, bil je namreč tudi pesnik.

Leta 2000 je prejel nagrado Goranovo proljeće za mlade pesnike. V svojem literarnem opusu ima tri pesniške zbirke: Kombinacija literature in umazanega perila (2000), Tukaj bomo vedno tujci (2003), Popoln kraj za življenje (2005). Leta 2017 je izdal tudi zbirko zgodb Non stop (2011) in Knjigo za otroke v lastni nakladi.

"Bojan je danes umrl na svojem delovnem mestu, v vrtcu. Bil je vzgojitelj. Bil je poseben, ali ste ga imeli radi ali pa ga niste imeli radi. Vedno sem bila zadovoljna z njim v družbi, bil je duhovit in ironičen. Poleg tega, da je bil pedagog, je bil tudi dobitnik Goranove nagrade za mlade pesnike, ki jo pozna le malo ljudi," je na Facebooku zapisala njegova sodelavka. Povedala je tudi, da je njen prijatelj živel v sožitju z naravo, gojil svoj vrt, ob vikendih pa prebival v naravi v svoji koči. Bil je eden redkih moških vzgojiteljev. "Delo, ki ga opravljamo, je neskončno lepo, težko in stresno. To ima posledice na naše zdravje in verjetno je imelo tudi na njegovega," je še zapisala sodelavka.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije