D. D. | 2. 10. 2023, 10:00

Bizarno: v bolnišnico prišel z bolečinami v trebuhu, ko so zdravniki odkrili, za kaj gre, so bili šokirani

Profimedia

Moški je kar dve leti trpel za hudimi bolečinami v trebuhu, zdaj pa so zdravniki končno ugotovili, zakaj. 

Večkrat smo že slišali za nenavadne primere, ki so jih morali reševati zdravstveni strokovnjaki, a tale je resnično bizaren. Nek moški je dve leti trpel za bolečinami v trebuhu, zdaj pa so šokirani zdravniki končno ugotovili, zakaj. Pacient naj bi jedel različne gospodinjske predmete, vse od gumbov do slušalk.

"Med rentgenskim slikanjem smo v trebuhu našli obeske, verige, matice, vijake, slušalke in številne druge predmete," je povedal Ajmer Singh Kalra, direktor bolnišnice Moga Medicity v Mogi v Indiji.

Kot poročajo tuji mediji, naj bi 35-letni moški Kuldeep Singh poiskal zdravniško pomoč zaradi močnih bolečin v trebuhu in visoke vročine. Zdravniki so pregledali problematično področje in prišli do zaskrbljujočega odkritja - Singh naj bi pojedel približno 60 predmetov, vključno z medaljoni, verižicami, maticami, vijaki, slušalkami in varnostnimi zaponkami, magneti, srajčnimi gumbi in zadrgami ter številnimi drugimi neužitnimi predmeti.

V trebuhu moškega so našli številne gospodinjske predmete.

V trebuhu moškega so našli številne gospodinjske predmete.

Profimedia

Poseg je bil uspešen, pacient pa je še vedno v kritičnemu stanju in na ventilatorju. V zdravljenje so se vključili tudi psihologi, ki so moškemu diagnosticirali motnjo kompulzivnega požiranja predmetov, ki niso živila. Bolezen se pogosteje pojavlja pri majhnih otrocih, nosečnicah in osebah z duševnimi motnjami, zlasti z motnjami avtističnega spektra, motnjami v duševnem razvoju ali shizofrenijo, navaja Dnevnik.hr.