5. 5. 2022, 09:14

Boris Johnson v slogu Winstona Churchilla: prejel stoječe ovacije

Profimedia

Ob sklicevanju na svojega vojnega junaka je pohvalil odpor države proti ruski tiraniji. 

Boris Johnson je prejel bučne ovacije ukrajinskih poslancev, ko je v razburljivem govoru v ukrajinskem državnem parlamentu podprl Ukrajino v vojni z Rusijo. 

Britanske zastave so bile razstrte v ukrajinskem parlamentu, ko je britanski premier imel svoj zgodovinski nagovor, katerega je začel s pozdravom poslancem te napadene države.

Ob sklicevanju na svojega vojnega junaka Sira Winstona Churchilla je Johnson pohvalil odpor države proti tiraniji in napovedal, da bo Združeno kraljestvo Ukrajini poslalo 300 milijonov funtov dodatne vojaške podpore.

"Ko se je moja država soočala z grožnjo invazije med drugo svetovno vojno, se je naš parlament – ​​tako kot vaš – še naprej sestajal ves čas konflikta, Britanci pa so pokazali tako enotnost in odločnost, da se našega časa največje nevarnosti spominjamo kot najboljše ure," je rekel Johnson. 

Prejela ovacije

Tako Johnson kot Zelenski sta prejela stoječe ovacije ukrajinskega parlamenta. Tako so pozdravili pozdravili svojega predsednika. 

Predsednik Volodomir Zelenski je bil deležen ovacij poslancev, ko je dejal: "Borili se bomo do konca, na morju in v zraku. Še naprej se bomo borili za našo zemljo, ne glede na ceno. Borili se bomo v gozdovih, na poljih, na obalah in na ulicah ..." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord