27. 4. 2022, 12:44

Če obiščete to restavracijo, bodo za vas kuhali zelo nenavadni kuharski mojstri

Slika je simbolična.

Profimedia

Bi si upali poskusiti obrok, ki ga ni pripravila človeška roka?

Vse kaže, da nam bodo v prihodnosti hrano pripravljali roboti. Prvo futuristično restavracijo, kjer ne kuhajo ljudje, ampak roboti, so nedavno odprli na sosednjem Hrvaškem. Roboti v zagrebški restavraciji Bots&Pots obrok pripravijo v 15 minutah, med tem pa jih lahko gostje opazujejo pri delu. Trenutno strežejo obroke, ki jih uvrščamo v sredozemsko, mehiško, indijsko in tajsko kuhinjo, lastniki pa v hrvaški prestolnici načrtujejo še tri podobne restavracije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarisse | Travel🌍| Food🍱 (@daytripzagreb)

Hrana, ki jo pripravijo roboti ni pretirano draga, gostje pa jo označujejo za okusno. Robotom pri delu seveda pomaga tudi nekaj človeških pomočnikov, ki pripravijo sestavine in z njimi "napolnijo" robote, nato pa popazijo še, da je med pripravo hrane vse v redu. Trenutno ponujajo sedem glavnih jedi, noben obrok pa ne stane več kot devet evrov. Lastnik restavracije se rad pošali, da je lahko šef kuhinje tudi na Maldivih, pa gostje vseeno ne bodo lačni, poroča portal 24.ur.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bots&Pots (@botsandpotsrestaurant)

S pripravo hrane na podoben način pa smo se pred kratkim že srečali, roboti so namreč hrano pripravljali tudi na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu, kjer pa so se športniki nad hrano, ki očitno ni bila preveč okusna, stalno pritoževali.

Po spletu je takrat zaokrožila tudi fotografija obroka, ki ga je v samoizolaciji med igrami dobila postreženega ruska biatlonka Valerija Vasnetsova, ki je trdila, da so ji enak obrok postregli večkrat na dan kar pet dni zaporedoma.