Uredništvo | 10. 6. 2024, 14:37

Kot strela z jasnega: nova ločitev na britanskem dvoru

Profimedia

Krive so travme iz preteklosti. 

Britanskemu dvoru letošnje leto ni naklonjeno. Po različnih zdravstvenih težavah članov kraljeve družine je zdaj v javnost prišla novica, da se ločuje najmlajši brat princese Diane, Charles Spencer. Z ženo Karen se ločujeta po 13 letih zakona, skupaj pa imata 12-letno hčer Charlotte Diano, poroča Daily Mail. 

Pretekle travme kot razlog za ločitev

60-letnik ne skriva, kaj je razlog za ločitev. Med pisanjem njegove knjige spominov A Very Private School se je spomnil travm, ki jih je doživljal kot študent v elitnem internatu. Spencer trdi, da je bil fizično in spolno zlorabljen. Pisanje o travmatični izkušnji naj bi ga tako prizadelo, da je moral poiskati strokovno pomoč. Posledično tudi ni več našel skupnega jezika z ženo. 

Profimedia

Ob ločitvi je povedal, da je "neizmerno žalosten""Želim se posvetiti vsem svojim otrokom in vnukom, Karen pa želim vso srečo v prihodnosti," je še dodal. Novico o ločitvi sta nekdanja zakonca družini sporočila že pred tremi meseci. Spoznala sta se na zmenku na slepo v ZDA, leto pozneje pa sta se poročila na posestvu družine Spencer, kjer je pokopana princesa Diana. 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu