28. 9. 2023, 16:56 | Vir: STA

Prelomnica pri uporabi umetne inteligence: ChatGPT ima nove sposobnosti, s katerimi lahko ...

Profimedia

Priljubljena platforma, ki je na področju umetne inteligence sprožila pravo revolucijo, ima vse manj omejitev.

Platforma umetne inteligence ChatGPT lahko odslej podatke išče neposredno na internetu in tako izbira najnovejše informacije v realnem času, je v sredo sporočilo podjetje OpenAI, ki je platformo ustvarilo. Gre za pomemben mejnik, saj je ChatGPT doslej deloval na podlagi obsežne podatkovne zbirke, ki pa ni vsebovala informacij po avgustu 2021.

Posodobitev le za plačljive naročnike

"ChatGPT lahko zdaj brska po internetu in vam zagotavlja aktualne in verodostojne informacije, opremljene z neposrednimi povezavami do virov," je v objavi na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisalo podjetje OpenAI in dodalo, da program ni več omejen na podatke pred septembrom 2021.

Ob tem so pojasnili, da bo najnovejša funkcija spletnim mestom omogočila nadzor nad tem, kako ChatGPT komunicira z njimi. OpenAI je sicer posodobitev za svoje plačljive naročnike uvedel že junija, vendar jo je začasno umaknil, potem ko je uporabnikom uspelo zaobiti tako imenovane plačilne zidove na spletnih vsebinah.

Profimedia

Vsem uporabnikom kmalu na voljo še ena storitev

Najnovejša funkcija, imenovana Brskaj z Bingom (Browse with Bing), je za zdaj prav tako rezervirana za uporabnike, ki za storitve ChatGPT plačujejo. Vendar pa bo kmalu na voljo vsem, je podjetje še zapisalo na omrežju X.

Bing je ime spletnega brskalnika podjetja Microsoft, ki kot partner OpenAI sicer že ponuja klepetalnega robota Bing Chat. Ta je podoben pogovornemu robotu Bard podjetja Google, ki je v EU na voljo od julija letos.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord