Uredništvo | 11. 6. 2024, 08:49

Starši v šoku: otrok pojedel Čokolino, začel nekontrolirano bruhati in končal v bolnišnici

Profimedia/Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

Med otroki zelo priljubljen izdelek je bil v lokalni trgovini kupljen le nekaj dni pred zaužitjem.

V Splitu se je zastrupil otrok, ki je pojedel Čokolino s pretečenim rokom trajanja. Po zaužitju je začel nenadzorovano bruhati, nazadnje pa končal v bolnišnici z diagnozo zastrupitve s hrano

Profimedia

Izdelek je bil kupljen v Konzumovi trgovini na vzhodu Splita, kjer živi veliko mladih družin z majhnimi otroki, zaradi česar so tamkajšnji prebivalci na nogah. 200-gramsko pakiranje med otroki zelo priljubljenega prehrambnega izdelka je namreč na polici omenjene trgovine stalo, čeprav mu je rok potekel že marca letos, je poročala Slobodna Dalmacija.

Inšpekcija odkrila še več škatel s pretečenim rokom

Otrok je izdelek zaužil nekaj dni po nakupu v začetku junija. Dogodek je njegova družina prijavila državnemu inšpektoratu, sanitarna inšpekcija pa je nato na terenu odkrila še več škatel Čokolina s pretečenim rokom uporabe, ki so bili zloženi med izdelki, ki jim rok uporabe še ni potekel.

Profimedia

Na primer so se odzvali tudi pri največji hrvaški trgovski verigi Konzum, kjer so izrazili obžalovanje in dejali, da kljub predpisanim postopkom in delovnim procesom v redkih primerih lahko zgodi, da izdelki s pretečenim rokom uporabe niso pravočasno umaknjeni s polic, poroča Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu